Ylilääkäri Kai Savonen mukana teräsvaarin porrasharjoittelussa

4.8.2020

86-vuotias Alpo Ojapelto tekee säännöllisesti treeniä Puijon portaissa - KuLTu:lla tutkitaan hänen kuntotasonsa.

Alpo Ojapellon kuntoilusta on mallia nuoremmille. Hän aloitti aktiivisen kuntoilun Puijon portaissa vuonna 2013 ja sen jälkeen treenipäiviä on kertynyt 760. Aktiivikuntoilijana hän on laskenut jokaisen kulkemansa askelman. Nyt niitä on kertynyt jo 2 miljoonaa.

Ojapelto kiertää jokaisen tasanteen viiteen kertaan ylös reippaasti kävellen ja kahteen kertaan alaspäin tultaessa hölkäten. Porrasnousuja tulee kaikkiaan yhdellä treenikerralla 2632 ja sama määrä alas tullessa. Aikaa kuluu noin tunti. Treenipäiviä hänelle kertyy jo yli 100 vuodessa.

Kuopion liikuntalääketieteen tutkimuslaitoksen ylilääkäri Kai Savonen on seurannut Ojapellon treeniä ihmetellen ja hattua nostaen.

– Kyllähän tuo on 86-vuotiaalle herrasmiehelle tosi vaikuttava suoritus

Savonen kuitenkin muistuttaa, että Ojapelto on harrastanut erilaista liikuntaa koko elämänsä ajan. Taustalla on hyvät pohjat jo ennen porrasharjoituksen aloittamista. Porrasharjoittelu sopii periaatteessa kenelle tahansa. Ikääntyessä tietenkin pitää ottaa huomioon, jos on joitakin perussairauksia. Ikä sinänsä ei ole mikään este, Savonen painottaa.

 

Yle / Kuntoliikunta 30.7.2020