KuLTu sai palkinnon Likesin historiikin julkistamistilaisuudessa

17.2.2023

Jyväskylää liikuntapääkaupungiksi aktiivisesti kehittäneen Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö LIKES sr:n historia "Kasvualusta. Liikunnan ja kansanterveyden edistämissäätiö Likes 1969–2022" julkistettiin tänään perjantaina Jyväskylässä. Kirjan on kirjoittanut historiantutkija FT Maria Rantala.

Likes ehti toimia yli 50 vuotta suomalaisen liikuntatieteen ja liikunnan edistämisen kentällä itsenäisenä säätiönä. Vuonna 2022 Likesin toiminnot yhdistettiin Jyväskylän ammattikorkeakouluun.

Tänä päivänä Likes on arkisen liikkumisen edistäjä, monitieteinen tutkija ja monipuolinen asiantuntija. Yhdistyminen Jamkin kanssa siirsi Likesin aikaisempaa suuremmalle ja moniulotteisemmalle toimintakentälle. Likes jatkaa nyt arkeaan terveys- ja kuntoutusalan asiantuntijoiden kanssa korkeakouluyhteisössä, jossa sen on mahdollista nousta uudelle tasolle liikunnan ja liikkumisen edistämisessä.

Kirjan julkistamistilaisuudessa myönnettiin Likes-mitali Kuopion liikuntalääketieteen tutkimuslaitokselle sen erityisen ansiokkaasta työstä edistää liikuntaa ja kansanterveyttä. Suuren panostuksen tähän työhön antoi KuLTun & Terveysliikunnan ja ravinnon tutkimussäätiön pitkäaikainen johtaja Professori Rainer Rauramaa. KuLTulta palkinnon oli vastaanottamassa Heikki Pentikäinen.

Lämmin kiitos koko henkilökunnan ja Säätiön puolesta tästä hienosta huomionosoituksesta!