Pikkujoulut ja eläkejuhlat

1.12.2022

Tämä viikko aloitettiin juhlimalla sekä pikkujouluja että puuhakkaan laitoshuoltajamme Mallan eläkejuhlia 

Maritta, ystävien kesken Malla, on ehtinyt olla KuLTulla töissä kunnioitettavat yli 30 vuotta! Siinä ajassa on ehtinyt nähdä paljon ja niinpä haastattelin rakasta puuhanaistamme hiukan.

Malla, olet ollut laitoksella töissä yli 30 vuoden ajan ja nähnyt vaikka mitä. Nouseeko joku erityinen muisto tai tutkimus mieleen urasi varrelta?

- No ekana nousee mieleen Puijo sympparit (The International Puijo Symposium) ja niiden parissa auttelu. En varmaan olisi missään muualla päässyt vastaavaa näkemään ja kokemaan. Myös iso tutkimus "tohtorin erikoinen" (DR's Extra) oli aika mieleenpainuva. Paljon oli töitä, mutta se oli kivaa. Onhan siellä ollut vuosien saatossa kaikenlaista Paljon jää hyvää mieleen.

Mitä sinulle jää päällimmäisenä mieleen työvuosilta? Mitä jäät kaipaamaan ja mitä et jää?

- Kaipaamaan jään hyviä työtovereita Ehkäpä huonona asiana oli alaan liittyvä epävarmuus tutkimusten rahoituksesta ja töiden jatkumisesta. Niistäkin aina selvittiin!

Mitä suunnitelmia sinulla on eläkevuosille? Mistä haaveilet?

- Haaveilen tietysti hyvästä terveydestä, että voin vielä kenties matkustella, tehdä kaikkia mukavia käsityöjuttuja. Paljon on vielä kokematta. Työssä jaksavuuden kannalta on ollut todella hyvä, että olen saanut tehdä niin moninaista työtä. Se on auttanut jaksamaan ja toivottavasti piristänyt myös muita.

Malla on todellinen käsityötaituri ja pitänyt mm. kultulaiset sekä heidän perheensä villasukissa ja koristanut aina KuLTun tilat ajankohtaan sopivalla tavalla. Tuhannet kiitokset kaikesta tästä Malla! Vielä hoidetaan muutto yliopistolle yhdessä tässä vuoden vaihteessa, mutta sen jälkeen sinä voit ylpeänä pitkästä työurastasi keskittyä rakkaan käsityöharrastuksesi pariin.

Kyläilemään olet tervetullut milloin vain!

Terveisin Saila ja muu KuLTun väki