Puijo Symposiumin luennoitsijat osa 3

18.2.2022

Lisätietoja sekä esittelyn englanniksi löydät Puijo Symposiumin Facebook sivuilta https://www.facebook.com/puijosymposium

Luennoitsijoiden esittely, osa 3

Maanantain 27.6.2022 toisessa sessiossa on tarkoitus siirtyä evoluutiobiologian näkökulmasta nykyaikaan, ja tarkemmin sanoen liikunnan ja terveyden yhteyteen yhteiskunnallisella tasolla. Tarkoitus on tarkastella liikunnan hyödyntämismahdollisuuksia toimintakyvyn säilyttämisessä ikääntyessä, onnistuneita esimerkkejä väestötason liikuntainterventioista, ja lopuksi liikuntalääketieteen asemaa terveydenhuollon kokonaisuudessa.

Alejandro Lucia työskentelee liikuntafysiologian professorina madridilaisessa UEM-yliopistossa, minkä lisäksi hän tekee kliinistä lääkärin työtä paikallisessa sairaalassa. Lucia on tutkinut liikunnan vaikuttavuutta paitsi eri sairauksien potilailla (pediatriset ja aikuisten syöpätaudit, verenkierto- ja hengityselimistön sairaudet, perinnölliset myopatiat), myös erityisryhmillä kuten ikääntyneet sekä raskaana olevat. Hän on tehnyt tutkimustyötä myös koe-eläinmalleilla liikunnan hyödynnettävyyttä eri sairauksissa selvitettäessä.